Güveçte Süt Helvası

01 Mart 2022 tarihinde güncellendi.
Güveçte Süt Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Güveçte Süt Helvası için

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı fındık (Tercihen pirinç fındık)
Güveçte Süt Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencerede eritip unu birkaç dakika boyunca kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin.
  2. Ardından şekeri ilave edin. Yoğun bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.
  3. Karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana dek bekletin.
  4. Fırından alın, ılındıktan sonra buzdolabında soğutun. Üzerlerine bir miktar pirinç fındık serperek servis yapın.

    Enfes süt helvası tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo