ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR GÜVEÇTE SÜT HELVASI

> GÜVEÇTE SÜT HELVASI
Güveçte süt helvası
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte süt helvası tarifi için malzemeler
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı fındık (Tercihen pirinç fındık)
Güveçte süt helvası Nasıl Yapılır

Mutfağınızı nefis bir kokuya boyayacak güveçte süt helvası tarifimiz.

  • Tereyağını tencerede eritip unu birkaç dakika boyunca kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin. Ardından şekeri ilave edin. Yoğun bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.
  • Karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana dek bekletin. Fırından alın, ılındıktan sonra buzdolabında soğutun. Üzerlerine bir miktar pirinç fındık serperek servis yapın.

    Enfes süt helvası tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.