ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR GÜVEÇTE SÜT HELVASI

Güveçte Süt Helvası

Güveçte süt helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveçte Süt Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı fındık (Tercihen pirinç fındık)

Güveçte Süt Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritip unu birkaç dakika boyunca kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin.
  • Ardından şekeri ilave edin. Yoğun bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.
  • Karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana dek bekletin.
  • Fırından alın, ılındıktan sonra buzdolabında soğutun. Üzerlerine bir miktar pirinç fındık serperek servis yapın.

    Enfes süt helvası tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!