ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FRAMBUAZ SOSLU KREP

Frambuaz Soslu Krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Frambuaz Soslu Krep Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 5 gr kuru maya
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tozşeker
  • 1 tutam karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta

Frambuaz sos için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Frambuaz Soslu Krep Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Sıcak suyu büyük bir kaba alın. Mayayı ekleyip eritin. Sıcak süt, tereyağı, tuz, şeker ve unu mikserde katılaşana kadar çırpın. Üzerini bir bezle örtüp 1-2 saat dinlendirin.

Unlu karışımı dinlendirdikten sonra yumurta ve karbonatı ilave edin. Teflon tavayı bir çay kaşığı sıvıyağla yağlayın. Bir kepçe kadar unlu karışımı tavaya döküp her iki tarafını göz göz oluncaya kadar pişirin. Bu işlemi harç bitene kadar uygulayın.

Frambuaz sos için yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Frambuazı ilave edip özenle karıştırın. Kreplerin üzerine döküp servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!