ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ELMALI MUHALLEBİ

Elmalı Muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 elma 1 su bardağı su 1.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un 6 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Elmalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları tencereye alıp 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin. 

Başka bir tencerede süt ve kalan toz şekeri karıştırıp kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu çırpın. Sürekli karıştırarak şekerli süte ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden 15 dakika pişirin.

Elmaları servis kaselerine yerleştirin. Ortalarını cevizle doldurun. Sıcak muhallebiyi kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ve cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!