Elmalı Muhallebi

15 Aralık 2024 tarihinde güncellendi.
Elmalı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Muhallebi için

Malzemeler

  • 4 elma 
  • 1 su bardağı su 
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 6 çorba kaşığı hindistan cevizi 
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Elmalı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları tencereye alıp 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin. 
  2. Başka bir tencerede süt ve kalan toz şekeri karıştırıp kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu çırpın. Sürekli karıştırarak şekerli süte ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden 15 dakika pişirin.
  3. Elmaları servis kaselerine yerleştirin. Ortalarını cevizle doldurun. Sıcak muhallebiyi kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ve cevizle süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo