ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BALLI VE TARÇINLI HAMUR TATLISI

Ballı Ve Tarçınlı Hamur Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı Ve Tarçınlı Hamur Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 225 ml ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 45 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 275 gr un

Kızartmak için

  • 2 litre ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 160 ml bal
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 30 gr iri kıyılmış Antep fıstığı

Ballı Ve Tarçınlı Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, vanilya özütü ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyip 5 dakika daha çırpın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat (hamurun üzerinin göz göz olması gerekir) bekletin. Ayçiçeği yağını tencereye alıp kızdırın. Hamurdan avuç dolusu alıp avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından bir tatlı kaşığı hamurun çıkmasını sağlayın. Bu hamuru kızgın yağa atın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp karıştırarak kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Balı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tarçını ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamur tatlılarının üzerine gezdirerek dökün. Antep fıstığı ve dilerseniz tekrar tarçın serpip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.