ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BADEMLİ PUDİNG

Bademli puding

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli puding tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt 3 yumurta 1 su bardağı süt kreması 2 çay bardağı tozşeker 1.5 su bardağı toz badem 1 çorba kaşığı file badem 1 çay kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı buğday nişastası

Bademli puding Nasıl Yapılır

Süte, süt kreması ve tarçını ekleyip kaynatın. Yumurtaları derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Toz badem, nişasta ve sütü azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak yumurtaya ekleyin .

4 küçük metal kasenin içini hafif ıslatın. Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında puding kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek alıp üzerini file bademle süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.