ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BADEMLİ PUDİNG

Bademli Puding

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı toz badem
  • 1 çorba kaşığı file badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası

Bademli Puding Nasıl Yapılır?

Süte, süt kreması ve tarçını ekleyip kaynatın. Yumurtaları derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Toz badem, nişasta ve sütü azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak yumurtaya ekleyin .

4 küçük metal kasenin içini hafif ıslatın. Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında puding kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek alıp üzerini file bademle süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.