Bademli Puding

Bademli Puding
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bademli Puding için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı toz badem
  • 1 çorba kaşığı file badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
Bademli Puding

Nasıl Yapılır

Süte, süt kreması ve tarçını ekleyip kaynatın. Yumurtaları derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Toz badem, nişasta ve sütü azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak yumurtaya ekleyin .

4 küçük metal kasenin içini hafif ıslatın. Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında puding kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek alıp üzerini file bademle süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo