ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR AFYON KAYMAĞI TATLISI

Afyon Kaymağı Tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Afyon Kaymağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya

İçi için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • fındık içi
  • Hindistan cevizi

Afyon Kaymağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

1 kilo süt, 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 1 paket vanilya, eklenir,  ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır , ılındıktan sonra 1 su bardağı süt ile krem şanti yapılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün şekilde yerleştirilir.üzerine fındık içi serpilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmaz. Servis yapacağımız zaman üstüne hindistan cevizi, dövülmüş fındık  serpip  keserek rulo şekli veriyoruz. Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!