ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ TULUMBA

Tulumba

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tulumba Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 kahve fincanı su
  • 5 kahve fincanı un
  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Zeytinyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 500 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Tulumba Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp şerbeti ocak üzerinden alıp soğutun. Tereyağı ve suyu tencereye alın. Orta ateşte ısıtıp su kaynadığında azar azar un ekleyip karıştırın. 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp hamuru karıştırarak ılındırın. Yumurtaları teker teker ilave edip yoğurun. Tuz ilave edin. Hamuru tulumba kalıbına doldurun. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tulumba kalıbından hamuru parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın ve kızartın (tavayı arada sallayın). Kızarttığınız hamurları soğuk şerbete atın. 15 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!