ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ORMAN MEYVELERİ REÇELİ

Orman Meyveleri Reçeli

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Orman Meyveleri Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr ahududu
  • 500 gr frambuaz
  • 500 gr çilek
  • 1 buçuk kg toz şeker
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Orman Meyveleri Reçeli Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin reçel tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Orman meyvelerini ayıklayıp yıkayın ve süzün. Tencereye alıp üzerine şekeri dökün ve meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin. Kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara alıp ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!