ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ÖRGÜ TATLI

Örgü Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Örgü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • 3.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Örgü Tatlı Nasıl Yapılır?

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval açın kenarlarına 4-5 kesik yapın. Ortasına ceviz ekleyin ve kesilmiş parçaların alt kısmından başlayarak parçaları örün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!