ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ NARLI VE İRMİKLİ TEL KADAYIF

Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 nar
  • 1 su bardağı  su
  • 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 2 su  bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı irmik
  • 500 gr tel kadayıfı
  • 250 gr tereyağı
  • 200 gr kaymak

Şurup için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. şurubun koyulaşması için 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Narı soyup tanelerini ayıklayın.

Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca cevizi ekleyip karıştırın.

Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için 10 dakika elinizle harmanlayarak karıştırın. Kadayıfı ikiye ayırın.

35-40 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elinizle bastırarak yayın. Üzerine irmikli karışımı ilave edin. Kalan kadayıfla üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Nar taneleriyle süsleyip kaymak ile servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:57

Kesinlikle yapmanızı önermiyorum...Ben yaptım..Bu kadar basit bir tatlıya çok fazla vakit harcadım inanın.Nar suyum acı olmasın dedim.Elimde sıkmaya çalışırken cebelleştim:))Pişmesini beklerken cebelleştim.Geç pişiyor..Sonuç olarak ne irmiğin varlığ...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!