ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ MUSKA BAKLAVA

Muska Baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muska Baklava Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 500 gr un
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr nişasta
  • 250 gr tereyağı

İç malzeme için

  • 500 ml süt
  • ¼ su bardağı irmik
  • ¼ su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbet için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Ceviz içi

Muska Baklava Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun. Merdaneyle yufka inceliğinde açın. Sütü tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın. Cevizi ilave edip iyice harmanlayın. Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin. 3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın. Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin. Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün. Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!