ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KESTANE PÜRELİ TATLI

Kestane Püreli Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kestane Püreli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 6 hazır baklava yufkası
  • 250 gr şekerli kestane püresi
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Şerbeti için

  • 500 gr toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • Tarçın
  • Antep fıstığı

Kestane Püreli Tatlı Nasıl Yapılır?

Yağ ile sütü karıştırın. Üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın. Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın. Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun. Oklavayı çıkarıp alın. Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!