ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KARE BAKLAVA

Kare Baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kare Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sert buğday unu
  • 3 yumurta
  • 10 gr tuz
  • 50 gr nişasta
  • 1 kg sadeyağ
  • 500 gr ince çekilmiş Antep fıstığı içi
  • 1 kg toz şeker
  • 350 ml su

Kare Baklava Nasıl Yapılır?

Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtalar ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamura rulo şekli verip 75 gr’lık parçalar şeklinde ayırın. Hamurların üzerine nişasta serpip her biri 120 cm çapında açın. Yufkaların gerekirse kenarlarından keserek tepsi boyutuna getirin. Tepsiye ince bir kat yağ sürün. Yufkaların yarısının aralarına eritilmiş sadeyağ sürürek tepsiye dizin. İnce çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye dizin. Küçük kareler şeklinde kesin. Kalan sadeyağı üzerine bol bol sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelene kadar soğutun. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Sıcak şurubu baklavanın üzerine gezdirerek ekleyin. Şerbeti çekene kadar (tepsiyi bu arada hiç kıpırdatmayın) bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!