ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KARAMEL SOSLU ELMALI KADAYIF TATLISI

Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yeşil elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • File badem

Şerbet için

  • 200 gr toz şeker
  • 200 ml krema

Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. Kadayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!