Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı

Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yeşil elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • File badem

Şerbet için

  • 200 gr toz şeker
  • 200 ml krema
Karamel Soslu Elmalı Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

Tereyağını eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. Kadayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo