ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HALETİYE

Haletiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haletiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 25 gr damla sakızı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Mevsimine göre meyve

Şerbet için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı gül suyu

Haletiye Nasıl Yapılır?

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip şerbeti ocak üzerinden alın ve soğutun. Bir tencereye 1.5 su bardağı süt, yarım su bardağı su, ezilmiş damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kaynatın. Ayrı bir kaba un, nişasta, kalan süt ve suyu alarak iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Islatılmış tepsiye 1 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Buzdolabında 2-3 saat soğutun. Küp şeklinde kesin. Şerbeti 4 bardağa paylaştırın. Küp şeklindeki muhallebileri ekleyin. Mevsim meyvelerini de ekleyip soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!