ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ GÜLSULU TATLI

Gülsulu Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gülsulu Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 225 gr tozşeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı gülsuyu
  • 5 yumurta
  • Tuz

Şurup için

  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 50 gr kaymak
  • Kiraz şekerlemesi

Gülsulu Tatlı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Cevizi mutfak robotuna alıp toz haline getirin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu bir kaseye alıp iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını ve şekeri başka bir kaba alıp karıştırın. Un, gülsuyu ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını yavaş yavaş unlu karışıma ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şurubu tatlının üzerine gezdirin ve kare şeklinde dilimleyin. Üzerini kaymak ve kiraz şekerlemesiyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!