ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FIRMA BAKLAVASI

Fırma Baklavası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırma Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 250 gr kaymak

Şurup için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz

Fırma Baklavası Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri içerisinde tatlıların yeri bir başkadır.
Margarini oda ısısında yumuşatın. Sıvıyağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ekleyin. İki elinizin arasında bastırarak yarım ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin. Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!