ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FINDIKLI VE KAKAOLU TATLI

Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ve kavrulmuş fındık
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3~4 damla limon

Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasına birer fındık batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sıcak hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra kalan fazla şerbeti süzün. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!