Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı

22 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.
Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ve kavrulmuş fındık
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3~4 damla limon
Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı

Nasıl Yapılır

Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasına birer fındık batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sıcak hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra kalan fazla şerbeti süzün. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo