Çiçek Tatlısı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Çiçek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çiçek Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un

Süslemek için:

  • Ceviz veya fıstık içi

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı şeker
Çiçek Tatlısı

Nasıl Yapılır

Yapılışı
Şerbet için su ve şekeri kaynatıp ılınmaya bırakın.

Hamur için bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun.Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın.Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı,çay bardağı ve gazoz kapağı ile) her yuvarlağı 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın altın rengi olana dek yağda kızartın.Kızaranları ılıkşerbete atıp 4-5 dak. bekletip servis tabağına alın ceviz veya fıstık içi ile süsleyin...

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo