ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ÇİÇEK TATLISI

Çiçek Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çiçek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un

Süslemek için:

  • Ceviz veya fıstık içi

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı şeker

Çiçek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yapılışı
Şerbet için su ve şekeri kaynatıp ılınmaya bırakın.

Hamur için bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun.Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın.Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı,çay bardağı ve gazoz kapağı ile) her yuvarlağı 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın altın rengi olana dek yağda kızartın.Kızaranları ılıkşerbete atıp 4-5 dak. bekletip servis tabağına alın ceviz veya fıstık içi ile süsleyin...

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!