ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ÇİÇEK TATLISI

> ÇİÇEK TATLISI
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiçek Tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un
  • Süslemek için ceviz veya fıstık içi
  • Şerbet
  • 2 su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı şeker
Çiçek Tatlısı Nasıl Yapılır

Yapılışı
Şerbet için su ve şekeri kaynatıp ılınmaya bırakın.

Hamur için bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun.Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın.Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı,çay bardağı ve gazoz kapağı ile) her yuvarlağı 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın altın rengi olana dek yağda kızartın.Kızaranları ılıkşerbete atıp 4-5 dak. bekletip servis tabağına alın ceviz veya fıstık içi ile süsleyin...

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.