ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ BURMA TATLISI

Cevizli Burma Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Burma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Cevizli Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yapımı zor olan cevizli burmayı oklavadan kolaylıkla çıkarabilmeniz için yufkaların çok taze olmasına özen gösterin. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!