ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BURMA BAKLAVA

Burma Baklava

Burma baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Burma Baklava Tarifi İçin malzemeler

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Baklava için

  • 6 yufka
  • 250 g eritilmiş tereyağı
  • 400 g çekilmiş ceviz

Burma Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için gerekli olan tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  • Yufkaları ikişer serip üzerlerine eritilmiş tereyağını sürün. Ceviz içini serpip tekrar yufka serin. Aynı işlemi tüm yufkalara uyguladıktan sonra, oklava yardımıyla yufkaları kısa kenardan sarıp iki kenarından büzün.
  • Yufkaları tepsiye dizip üzerlerine kalan tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra üzerine şerbeti dökün. İyice çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!