ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BURMA BAKLAVA

Burma Baklava

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Burma Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 baklava yufkası
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 150 gr tereyağı

Şerbet için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Burma Baklava Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan tatlımıza başlayalım. Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.

Tereyağını eritin. 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin. Ortadan ikiye kesin.

Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın. İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin. 10 cm uzunluğunda dilimlere bölün. Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.