ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BOŞNAK TATLISI

Boşnak Tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Boşnak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 Paket margarin
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 Tutam tuz
  • Alabildiğince un
  • 1 Paket kabarmatozu

İç malzemesi

  • 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi

Şerbeti için

  • 3 Su bardağı şeker 2.5 Su bardağı su
  • 1/4 limon suyu

Üzeri için

  • 1 Adet yumurtanın sarısı
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

Boşnak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.

Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım. Ceviz tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım. Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim. Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.

Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım. Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim. Tatlıları servis tabağına alalım üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!