ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BAL ŞERBETLİ, LABNE VE ÇİLEKLİ TEL KADAYIF

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf

Bal şerbetli, labne & çilekli tel kadayıf

Yalnızca 8 malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı tarifimiz var. Tel kadayıf, çam balı ve labne peyniri ile hazırlanan bu tatlıyı, hem iftar sofralarında, hem de bayramda sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den şahane bir tatlı tarifini sunuyoruz.

Kadayıf severler için Erzurum mutfağından kadayıf dolma ve muhallebili kadayıf tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g tel kadayıf
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 250 g çam balı
  • 250 ml ılık su
  • 250 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Taze çilek
  • Taze kekik

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • 3 farklı boy tavaya tereyağını ve tel kadayıfı pay edip üzerini elinizle bastırın. Kadayıf tavanın şeklini alsın. Her iki yüzünü de bu şekilde kısık ateşte kızartın.
  • Bal ve suyu karıştırıp şerbet hazırlayın. Kadayıflar oda sıcaklığına gelince ılık şerbeti üzerlerine dökün.
  • Labne peyniri ile pudra şekerini bir kaseye alarak krema kıvamında çırpın. 
  • Kremayı miktarına arzunuza bağlı olarak kadayıfların üzerine yayın. Taze çilek ve kekik ile süsleyerek servis edin. Arzuya göre pasta şeklinde üst üste yerleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!