ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BADEMLİ TATLI

Bademli Tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr toz badem
  • 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
  • 125 gr pudra şekeri
  • 100 gr irmik
  • 3 yumurta
  • 50 gr beyaz badem
  • Yarım portakalın kabuğu

Şerbet için:

  • 500 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • Yarım limonun suyu

Bademli Tatlı Nasıl Yapılır?

Toz badem, hindistan cevizi, pudraşeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın.

Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun. Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın.

Tozşeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın.

Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.