ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ PASTA

Yaban mersinli pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban mersinli pasta tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)

Dolgusu için

  • 400 ml krema
  • 200 gr labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
  • 3 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 su bardağı taze yaban mersini
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • Nane yaprakları
  • Pudra şeker

Yaban mersinli pasta Nasıl Yapılır

Dondurulmuş yaban mersinini 2 yemek kaşığı su ile birlikte tavaya alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’dan geçirerek püre haline getirin. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Suyu küçük bir kaseye alın. Üzerine toz jelatini serpiştirip bekletin. Labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle çırpın. Kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersini püresini ekleyin. Jelatini mikrodalga fırında ya da cezveye aktararak ocakta eritin ve kremaya karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Üzerini taze yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu taze nane ve pudra şeker ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.