ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ TİRAMİSU DONDURMALI KAT KAT PASTA

TİRAMİSU DONDURMALI KAT KAT PASTA

Tiramisu dondurmalı kat kat pasta
8 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tiramisu dondurmalı kat kat pasta tarifi için malzemeler
  • 500 ml hazır vanilyalı dondurma (Yumuşak)
  • 1/2 su bardağı soğutulmuş espresso
  • 1 paket kedi dili bisküvisi
  • 500 ml kahveli hazır dondurma
  • Toz kakao
Tiramisu dondurmalı kat kat pasta Nasıl Yapılır

  • 10x21 boyutlarında metal kelepçeli fırın kabının tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp, soğuması için 10 dakika buzlukta bekletin. Vanilyalı dondurmayı kalıp içine doldurup spatula ile düzeltin ve tekrar buzluğa atın. Kahve likörü ve kahveyi bir kapta karıştırın. 
  • Kedi dili bisküvilerin yarısını karışıma batırıp vanilyalı dondurma katının üzerine dizin. Kahveli dondurmayı bisküvilerin üzerine yayıp spatula ile düzeltin. Kalan kedi dili bisküvilerini de aynı şekilde kahveli karışıma batırıp kahveli dondurma üzerine dizin. 2-3 saat buzlukta bekletin. Dikkatlice kalıptan çıkarın, üzerine kakao serptiğiniz pastanızı dilimleyerek servis yapın.



Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!