Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng

Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng için

Malzemeler

Keki için

  • 6 yumurta akı
  • 110 gr esmer şeker
  • 340 gr pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (tepeleme)
  • Tereyağı (kalıbı yağlamak için)
  • Tuz
  • 1 tutam tuz

Mousse için

  • 250 gr % 85 kakaolu bitter çikolata
  • 30 gr toz şeker
  • 100 ml krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı

Süslemek için

  • Toz kakao
  • Damla çikolata
Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng

Nasıl Yapılır

Fırını 120 derecede ısıtın. 2 tane 20 cm çapındaki çember metal kalıbı fırça ile yağlayıp pudra şekeri serpin. Kalan pudra şekerini, esmer şekeri, tarçını ve nişastayı bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile bir kapta mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpın. Şekerli kuru karışımı ilave edin. Birkaç dakika daha parlak bir mereng elde edene kadar çırpmaya devam edin. En son sirkeyi de ekleyin. Çırpıp 2 eşit şekilde çember kalıpların içine paylaştırın. Mereng hamurunu 1.5 saat pişirin. Fırının kapağını yarım aralayıp merengleri içinde soğumaya bırakın. Şokola mus için çikolatayı çok ince doğrayın. Krema ile birlikte benmari usulü karıştırarak eritin. Ocaktan alın. Birkaç dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Çırpma teli ile çırpıp soğumaya bırakın. Yumurta aklarını da şekerle köpük haline getirin. Çikolatalı karışıma azar azar ilave ederek, spatula yardımı ile karıştıra karıştıra yedirin. Bu karışımı buzdolabında 1 saat bekletin. Merengleri servis tabağına, aralarına muslu karışımı paylaştırarak kat kat yerleştirin. İsteğe göre üzerini damla çikolata ve toz kakao ile süsleyin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo