ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ RULO PASTA

> RULO PASTA
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rulo pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Krema için

  • 250 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kağıttan ağaçlar
Rulo pasta Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri büyük bir kasede 10 dakika çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen keki yağlı kağıtla birlikte tezgaha alın ve ilk sıcağı gidince rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakın. Labne peyniri, pudra şekeri, vanilya ve kremayı büyük bir kaseye alıp çırpın. Soğuyan keki yavaşça açın. İçine hazırladığınız kremayı yayın ve gevşekçe rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıdı çıkarın. Üzerinin kreması için pudra şekeri ve kremayı çırpın ve buzdolabında bekletin. İyice soğuyan kremayla kekin üzerini kaplayın. Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine şeritler sıkın. Kağıttan kesilmiş ağaç şeklindeki parçalarla pastanın üzerini süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:35:05

Labne yerine ne kullanilabilir acil

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.