ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ PEYNİR DOLGULU TOPLAR

PEYNİR DOLGULU TOPLAR

6 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynir dolgulu toplar tarifi için malzemeler
  • Hamuru için
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tutam tuz Peynir dolgusu için
  • 200 gr krem peynir
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Peynir dolgulu toplar Nasıl Yapılır

*Tereyağı, su, tozşeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Unu ilave ederek 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin.

*Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Çay kaşığı ile hamurdan küçük parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye bırakın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakın.

*Peynir, dereotu, pulbiber ve naneyi bir kasede karıştırın.

*Hamur toplarını enlemesine ortadan kesin ve peynir karışımından içine doldurarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.