ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ LİMONLU PASTA

Limonlu Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Pasta kreması için

  • Yarım litre süt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı limonlu ve şekerli su
  • tarifine göre hazırlanmış 1 paket toz kremşanti

Limonlu Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın.Yumurtalar, şeker,limon suyu ve tuzu 5 dakika kadar krem haline gelene dek çırpın.Elenmiş unlu karışımı yavaşça ekleyin ve çırpın.Bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kare kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.

Kreması için, yumurta sarıları ile şekeri çırpın.Nişasta ve sütü ilave edin.Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Vanilya kokusunu kaybetmemesi için kaynamaya yakın ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine pudra şeker serpin.Soğumaya bırakın (Pudra şekeri muhallebinin kaymak tutup kurumasını önleyecektir).

Toz kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre rendelenmiş limon kabuğu ve bir tatlı kaşığı limon suyu ilavesiyle hazırlayın.3 çorba kaşığı kadarını soğuyan  muhallebiye ekleyip spatula ile yedirin. Kalanını pastanın kenarlarını süslemek için buzdolabında (yoğunlaşması için) 10 dakika kadar bekletin.
 
Pandispanyayı enine ikiye kesin ve katlarını limonlu, şekerli su ile ıslatın.Hazırladığınız pasta kremasının üçte birini içine,geri kalanınıda üzerine ve etrafına sıvayın.Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra üzerini kakao ile süsleyin.Dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!