ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KUZU ETLİ OT PASTASI

Kuzu etli ot pastası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli ot pastası tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • 2 dal taze kekik

İç harcı için

  • Yarım kg küp doğranmış kuzu kol eti
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 çarliston biber
  • Yeteri kadar tuz

Kuzu etli ot pastası Nasıl Yapılır

İç harcını hazırlamak için, et ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında soteleyin. Suyu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış kırmızı ve çarliston biberi ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Tuz ile tatlandırıp ocaktan alın. Hamur için, yumurtayı iyice çırpın. Süt, zeytinyağı, kabartma tozu, tuz, un, kıyılmış dereotu, nane ve kekiği ilave edip karıştırın. Eti ekleyip yeniden karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Her fırının pişirme süresi farklı olduğundan, pastanın üzeri kızarmaya başlayınca ara ara kontrol ederek pişirin. 

Taze kekik yerine kurutulmuş kekik de kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.