ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KİRAZLI VE BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA

Kirazlı ve beyaz çikolatalı pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı ve beyaz çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3.5 kahve fincanı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı az şekerli süt

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 200 gr beyaz çikolata

Üzeri için

  • 500 gr kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket jöle

Kirazlı ve beyaz çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Kek için derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. İçi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün. Keki önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp küçük parçalar şeklinde kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip iyice karıştırırın. Karışımı buzdolabında soğuması için bekletin. Soğuyan kremalı çikolatayı kabarıncaya kadar çırpın. Kirazlar, jöle ve suyu bir kapta karıştırın. Keki enine 3 parçaya kesin. Üzerlerine süt gezdirerek ıslatın. Kek parçalarının arasına beyaz çikolata kreması ve jöleli kirazdan yayıp üst üste dizin. Bir saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.