ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KİRAZLI VE BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA

Kirazlı Ve Beyaz Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı Ve Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3.5 kahve fincanı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı az şekerli süt

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 200 gr beyaz çikolata

Üzeri için

  • 500 gr kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket jöle

Kirazlı Ve Beyaz Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için, derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • İçi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün. Keki önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
  • Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp küçük parçalar şeklinde kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip iyice karıştırırın.
  • Karışımı buzdolabında soğuması için bekletin. Soğuyan kremalı çikolatayı kabarıncaya kadar çırpın. Kirazlar, jöle ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Keki enine 3 parçaya kesin. Üzerlerine süt gezdirerek ıslatın. Kek parçalarının arasına beyaz çikolata kreması ve jöleli kirazdan yayıp üst üste dizin.
  • Bir saat buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günleri güzelleştirecek beyaz çikolatalı pasta tarifine buradan göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.