ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KESTANELİ RULO PASTA

> KESTANELİ RULO PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli rulo pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 35 gr kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 5 yumurta
  • 150 gr toz şeker

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 su bardağı kırık kestane şekeri

Üzeri için

  • 200 gr bitter çikolata
  • Pudra şeker
Kestaneli rulo pasta Nasıl Yapılır

Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıt üzerine spatula ile ince bir tabaka halinde yayın. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra buzdolabına alın. Kek için kuru malzemeleri bir kaseye eleyin. Yumurta sarıları ile şekerin 2/3’ünü çırpma kabına alıp iyice çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kalan şekerle katılaşıncaya kadar çırpın. Kuru malzemelerin 1/3’ünü yumurta sarılarına, kalanını yumurta akına ekleyerek yavaş karıştırın. İki karışımı spatula ile birbirine karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsiye hamuru yayın ve 220 derece fırında 5-7 dakika pişirin. Fırından alıp keki kağıt yukarıda kalacak şekilde temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin ve rulo şeklinde sararak soğumaya bırakın. Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keki kağıttan ayırarak düz bir zemine yayın. Kremadan 2 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını kekin üzerine yayın. Kestane şekerlerini serpiştirip rulo şeklinde sarın. Ayırdığınız kremayı rulonun üzerine ve kenarlarına sürün. Çikolatayı küçük parçalar halinde kopartarak pastanın üzerine yapıştırın. Üzerine pudra şeker serpiştirip en az 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.