ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KARAMELA PAY

Karamela Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karamela Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 113 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 70 gr toz şeker
  • 25 gr kakao
  • 145 gr un
  • 50 gr çekilmiş fındık

Çikolata ganaj için

  • 170 gr bitter çikolata
  • 170 ml krema

Karamelli puding için

  • 175 gr toz şeker
  • 50 ml su
  • 50 ml krema
  • 100 gr esmer şeker
  • 45 gr mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 700 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 55 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 350 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık

Karamela Pay Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını mikserle çırpın. Tuz, vanilya, kahve, şeker, kakao, un ve fındıkları ekleyin. 20 cm’lik cam kalıbı yağlayıp hamuru yerleştirin. 18 dakika pişirin. Çikolata ganaj için çikolatayı ısıtılmış kremada eritin. Karışımın 3/4 su bardağı kadarını tart tabanına dökün. Karamelli puding için şeker ve suyu karamel olana kadar pişirin. Kremayı ekleyin. Şekerler, nişasta, tuz ve sütü bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Karameli ekleyin. Yumurta sarılarını çırpın. 1 su bardağı kadar karamel karışımından ekleyin ve tekrar karamelli pudinge ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Hamur tabanın içine doldurun. 6 saat buzdolabında soğutun. Kremayı şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Payın üzerine kremayı doldurun. Kalan ganajı ve fındıkları üzerine gezdirerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!