ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ HAŞHAŞLI VE ERİKLİ PASTA

Haşhaşlı ve erikli pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı ve erikli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 200 gr tereyağı
  • 225 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Dolgusu ve şurup için

  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 portakalın suyu
  • 100 gr toz şeker
  • 170 gr süzme yoğurt
  • 500 ml krema
  • 350 gr kırmızı erik

Haşhaşlı ve erikli pasta Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik 2 kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yayın. Un ile kabartma tozunu harmanlayıp bir kaba eleyin. Yumurtalar ile şekeri başka bir kapta mikserle köpük haline gelinceye kadar çırpın. Eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyin. 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu ile un karışımını ilave ederek karıştırın. Hamuru iki kalıba eşit miktarda paylaştırıp fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Portakal suyu ve 50 gr toz şekeri sos tenceresinde ısıtın. Soğuyan kekleri enine ortadan ikiye kesin ve keklerin iç kısımlarına fırça ile sıcak şurubu sürün. Erikleri doğrayın. Yoğurt, krema, kalan şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu iyice çırpın. Keklerin aralarına krema sürüp erik dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. En üste tekrar krema sürün. Erik dilimleri ve kalan haşhaş tohumunu ekleyerek buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.