Fatih Sarması

 Fatih Sarması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fatih Sarması için

Malzemeler

Pandispanya hamuru için

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Elmalı püre için

  • 3 elma
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Süslemek için

  • Kaymak
  • 1 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 5 vişne
Fatih Sarması

Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.

Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.

Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir tabaka olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Sos için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle birlikte karamelize edin. Su ve limon suyunu ekleyip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Pandispanya hamurunu düz bir zemine alın. Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo şeklinde özenle sarın. İsteğe göre kaymak, vişne taneleri ve antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo