ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ DONDURMALI ŞELALE PASTA

Dondurmalı Şelale Pasta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dondurmalı Şelale Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 2~3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 1 kutu meyveli dondurma
  • 1 kutu çikolatalı dondurma

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 160 gr bitter çikolata

Dondurmalı Şelale Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika pasta tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Şekerler eriyip köpük köpük olunca üzerine elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile fazla çırpmadan karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Kek malzemesini tepsiye aktarın. Isıtılmamış soğuk fırında 150-160 derecede 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin.

Dondurmaları buzluktan çıkarıp biraz yumuşaması için bekletin. Kekin sert kenarlarını kesip çıkarın. Kalan keki 3 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin. Kestiğiniz her parçanın üzerine dondurma sürün. İlk parçayı kendi etrafında döndürerek rulo yapın. Diğer dondurmalı keki de bu rulonun etrafında döndürün. Tüm dondurmalı kekler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Daha sonra buzluğa kaldırıp 6-7 saat kadar dinlendirin.

Üzeri için, kremayı sos tenceresine aktarıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp üzerine çikolataları ilave edin. Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve ılınmaya bırakın. Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerine sosu ekleyip dilimleyin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!