ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI VİŞNELİ KREPLER

> ÇİKOLATALI VİŞNELİ KREPLER
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Vişneli Krepler tarifi için malzemeler

Krep için

  • 50 gr bitter çikolata
  • 200 ml süt
  • 120 ml krema
  • 30 gr kakao
  • 115 gr un
  • 2 yumurta

Dolgusu için

  • 500 gr vişne (çekirdeksiz)
  • Yarım su bardağı vişne suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 300 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için

  • 1 paket çikolatalı sos
  • Süt
Çikolatalı Vişneli Krepler Nasıl Yapılır

Krep için çikolatayı küçük parçalara bölün ve süt ile birlikte sos tenceresine alarak orta ateşte eritin. Ocaktan alıp birkaç dakika soğuttuktan sonra krema, kakao, un ve yumurtaları ekleyerek mikserle iyice çırpın. 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın.Vişne, şeker, şekerli vanilin ve vişne suyunu sos tenceresine alarak orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Krema ve pudra şekerini mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve düz uçlu sıkma torbasına doldurduktan sonra buzdolabında bekletin. Krep tavasını ısıtıp hafif yağladıktan sonra tavanın tabanını kaplayacak miktarda hamur dökün ve önlü arkalı pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Sos için, çikolatalı sos ve üzerinde yazan miktarda sütü tencereye alıp karıştırarak pişirin. Krepleri dörde katlayarak servis tabağına yerleştirin. Kreplerin içlerine sıkma torbası ile krema sıkıp vişne tanelerini yerleştirin. Rendelenmiş çikolata serpiştirin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.