ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mandalina kabuğu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı hazır çikolata sosu

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı pasta süslemesi
  • 1 çorba kaşığı mandalina kabuğu şekerlemesi
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?


Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

şeker ve yumurtaları çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve mandalina kabuğunu ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar birkaç dakika daha çırpın. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın.

Hamuru yağlanmış küçük fırın kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca kalıplardan çıkarın.

Mini kekleri servis tabaklarına alıp üzerlerine çikolata sosunu dökün. Pasta süslemeleri ve mandalina kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!