ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI BREST

> BEYAZ ÇİKOLATALI BREST
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz çikolatalı brest tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 150 ml su
  • 70 gr un
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yumurta

Dolgusu için

  • 250 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr beyaz çikolata
  • 150 gr taze veya kurutulmuş meyve
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Pudra şekeri
Beyaz çikolatalı brest Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine 6 tane 9-10 cm’lik daireler çizin. Su ve tereyağını tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Unu tek seferde ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. Hamur tencerenin kenarlarına yapışıncaya kadar pişirin ve ocaktan alarak 3-5 dakika bekletin. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın. Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurup çizginin üzerine halka şeklinde sıkın ve 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. 100 gr çikolatayı benmari usulü eritin ve kremaya karıştırın. Meyvelerin yarısını doğrayarak bademlerle kremaya karıştırın. Brestleri enine ortadan ikiye kesin ve arasına krema doldurarak kapatın. Kalan çikolatayı eritip yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun ve üzerine sıkın. Pudra şekeri serpiştirip doğranmışmeyvelerle süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.