ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BALLI PEYNİRLİ PASTA

Ballı peynirli pasta

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı peynirli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı süzme çam balı
  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı

Dolgusu için

  • 1 çay bardağı süzme çam balı
  • 600 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 150 ml krema

Süslemek için

  • İri çekilmiş Antep fıstığı
  • Limon dilimleri

Ballı peynirli pasta Nasıl Yapılır

Baldan gelen lezzet. Yulaflı bisküviyi ezerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırın. Kelepçeli küçük kek kalıplarının tabanına yağlı kağıt serin. Bisküviyi tabanlarına kaşıkla bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin. Labne peynirini süzüp kaseye alın. Bal, vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip çırpın. Kremayı ayrı bir yerde çırpın ve peynire ekleyin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine doldurup 8 saat buzdolabında soğutun. Kenarlarını fıstık, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.