Zümrüt Tatlısı

Zümrüt Tatlısı
27 Mayıs 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zümrüt Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 125 g margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tabanı için:

  • 1 kivi
  • 1 paket kivi jölesi
Zümrüt Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kivi jölesini üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Servis yapacağınız kaselerin tabanına 3’er yemek kaşığı paylaştırın. Üzerlerine ince dilimlenmiş kivileri oturtun ve jölenin donması için bekletin.
  2. Muhallebisi için yağı bir tencerede eritin. Üzerine un ekleyerek kokusu hafif çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine 4 su bardağı sütü karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin. Karışım ılınmaya başlayınca şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Ardından vanilyayı da ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Muhallebiyi 3-4 dakika soğuttuktan sonra iyice soğumuş olan kivili jölenin üzerlerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak iyice soğutun. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo