ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ FOCACCİA

Yaban Mersinli Focaccia

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Focaccia Tarifi İçin malzemeler

  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 55 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 2 su bardağı yaban mersini
  • 3 yemek kaşığı file badem

Yaban Mersinli Focaccia Nasıl Yapılır?

Un, tuz, şekerin yarısı, vanilya ve mayayı bir kapta harmanlayın. Süt, tereyağı ve yumurtayı ekleyip 5 dakika yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kalan şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu harmanlayın. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve ilk parçayı yağlı kağıt arasında dikdörtgen şekilde merdane ile açın. Yaban mersinin yarısını limonlu şekerin yarısı ile karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru daha büyük açarak üzerine kapatın ve kenarlarını alta doğru katlayın. Fırın tepsisine aktarın ve üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika bekletin. Hamurun üzerine fırçayla süt sürün. Kalan şeker, file badem ve yaban mersinlerini serpip 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!