ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ UFALANMIŞ BİSKÜVİLİ VE ERİKLİ TATLI

Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 140 gr un
  • 140 gr tereyağı
  • 85 gr esmer toz şeker
  • 50 gr yulaf ezmesi

Kırmızı meyveli karışım için

  • 400 gr Anjelik erik
  • 4 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 2 yıldız anason
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Yarım limonun suyu
  • 300 gr böğürtlen

Ufalanmış Bisküvili Ve Erikli Tatlı Nasıl Yapılır?

Ufalanmış bisküvi harcı için soğuk tereyağı ve unu çukur bir kaba alın. Ekmek kırıntısı gibi olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Şeker ve yulaf ezmesini ekleyip metal bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Buzdolabında bekletin. Erikleri ortadan ikiye kesip fırın tepsisine dizin. Üzerine şeker ve tarçın serpin. Yıldız anasonları ve vanilya özütünü ekleyin. Limon suyu gezdirip 180 derece fırında yarım saat pişirin. Tepsiyi fırından alıp böğürtlenleri ekleyip karıştırın. Ufalanmış bisküvi harcını meyvelerin üzerine serpin. Sıcak fırında yarım saat daha pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!