ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİLİ YAZ JÖLESİ

Şeftalili Yaz Jölesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Yaz Jölesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket şeftali jölesi
  • 1 su bardağı file antep fıstığı
  • 200 gr kiraz
  • 100 gr vişne

Süslemek için

  • 1 çorba kaşığı file antep fıstığı
  • Birkaç şeftali dilimi

Şeftalili Yaz Jölesi Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Şeftalileri soyup doğrayın. Robota alıp püre halinde ezin. Şeftali püresi, su, nişasta ve şekeri sos tenceresine alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte pelte kıvamında pişirin.

Kiraz ve vişnenin saplarını koparıp yıkayın ve kurulayın. Servis bardaklarını hafif ıslatıp dibini antep fıstığı ile kaplayın. Meyvelerin üçte ikisini ilave edin. Üzerine jöleli karışımın yarısını dökün.

Kalan meyveleri ve kalan jöleli karışımı ilave edin. Buzdolabın da bir gece bekletin. Antep fıstığı ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!