ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİLİ PAY

Şeftalili Pay

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 440 gr un
  • 60 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 280 gr tereyağı
  • 120 ml buzlu su

İç harcı için

  • 4 şeftali
  • 4 parça badem ezmesi

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker

Sunum için

  • Dondurma

Şeftalili Pay Nasıl Yapılır?

Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Tereyağını küçük parçalara kesip ekleyin ve ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Robot çalışıyor halde iken hamur toparlanıncaya kadar kaşık kaşık soğuk su ekleyin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Muffin kaplarını yağlayın. Şeftalileri yıkayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Her şeftalinin içine bir parça badem ezmesi yerleştirip kapatın. Hamuru merdane ile yağlı kağıt arasında açın. Tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar kesip ortalarına şeftali yerleştirin ve üzerine doğru büzerek kapatın. Hamurları muffin kaplarına yerleştirin. Yumurta ile suyu bir kasede çırpın ve hamurların üzerine sürün. Toz şeker serpiştirip fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra kalıplardan çıkararak dondurma ile birlikte servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!