ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ SAFRANLI ELMA

Safranlı Elma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Safranlı Elma Tarifi İçin malzemeler

  • 4 elma
  • 50 gr tozşeker
  • 1 tutam safran
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

Safranlı Elma Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Ten­ce­re­de 2 bar­dak su ve şe­ke­ri kay­na­tın. Saf­ra­nı ya­rım su bar­da­ğı sı­cak su­da eri­yin­ce­ye ka­dar ka­rış­tı­rıp ten­ce­re­ye dö­kün.

El­ma­la­rı so­yup kay­na­mak­ta olan su­ya ila­ve edin.Ka­pa­ğı­nı ka­pa­tıp 10 da­ki­ka pi­şi­rin. El­ma­la­rı kevgirle ay­rı bir ta­ba­ğa alıp ılın­ma­ya bıra­kın. Buz­do­la­bın­da 10 da­ki­ka bek­le­tin. Yo­ğur­du mik­ser­le kre­ma kıva­mın­da çır­pıp ser­vis ta­bak­la­rı­na pay­laş­tırın. Üzer­le­ri­ne el­ma­la­rı ek­le­yip fıs­tık­la süs­le­yin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!