ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KURU ERİK TATLISI

Kuru Erik Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Erik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuru erik
  • 2 su bardağı toz şeker (arzu ettiğiniz oranda artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  • Su
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Kuru Erik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Erikleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Erikler iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşadıktan sonra şekeri ekleyin ve 7 dakika daha pişirin. Şeker ilavesinden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatmaya devam edin. Tatlının suyu şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine ceviz serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!