Kuru Erik Tatlısı

Kuru Erik Tatlısı
02 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Erik Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 gr kuru erik
  • 2 su bardağı toz şeker (arzu ettiğiniz oranda artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  • Su
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Kuru Erik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Erikleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Erikler iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşadıktan sonra şekeri ekleyin ve 7 dakika daha pişirin. Şeker ilavesinden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatmaya devam edin. Tatlının suyu şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine ceviz serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo