ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KİRAZLI CLAFOUTİS

Kirazlı clafoutis

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı clafoutis tarifi için malzemeler

  • 65 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 60 gr toz şeker
  • 180 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr kiraz
  • 13 gr tereyağı
  • 25 gr toz şeker
  • 3 yemek kaşığı file badem
  • Pudra şeker

Kirazlı clafoutis Nasıl Yapılır

Birbirinden lezetli kiraz tariflerini siz de deneyip sofralarınızı şenlendirin. Un, tuz, yumurta, süt, vanilya ve 60 gr şekeri çırpın. Tereyağını tavada eritin. Kirazları ekleyip 2-3 dakika pişirin. Şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar pişirmeye devam edin.

Kirazları fırın kabına aktarın. Üzerine hamuru döküp file badem serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın.

clafoutis: clafoutis (klafuti) geleneksel olarak kiraz veya vişnenin üzerine krep hamurunun dökülüp pişirilmesiyle hazırlanan bir Fransız tatlısıdır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.